Benvinguda del Cònsol Major

Benvinguts  al primer Premi Lauredià i Diada de l’Acordió

Des del moment  en què vaig adquirir el compromís de conduir la parròquia vers el seu futur vaig parlar del meu desig de fer de Sant Julià de Lòria una parròquia dinàmica, amable, accessible i participativa.

Aquestes quatre paraules troben tot el seu sentit en l’esdeveniment que us presentem en aquesta web: la música d’acordió ens fa ser dinàmics, crea un ambient amable, és una música accessible i ens fa ser participatius, sobretot si ens animen a ballar.

Entre els dies 10 i 11 de juliol viurem plenament aquestes bones vibracions gràcies a la primera edició del Premi Lauredià i Diada de l’Acordió.  Serà un cap de setmana marxós i simpàtic que ens farà reviure a alguns i descobrir a d’altres el so d’un instrument que acompanya ballarusques, tangos i festes d’ambient acollidor.

En aquesta primera edició de concurs competiran en virtuositat un gran nombre de músics que faran sonar els acordions en els espais públics del poble. Serà un concurs internacional de categoria única per tal que arribi al major nombre possible de músics i de públic. Esperem que els participants sigui nombrosos i que ens visitin de tots els racons del món on sonen els acordions.

Com en les grans ocasions, celebrarem un gran ball on espero que ens retrobem nombrosos per gaudir-ne. Ens visitarà des d’Itàlia l’orquestra Fisorchestra Marchigiana, ens acompanyarà el duet d’acordions París-Moscou i el conjunt Art i Torb posarà la música al ball per la gent gran. Seran dos dies dedicats a la música d’acordió. Descobrirem també altres aspectes gràcies a la presència d’artesans especialitzats, una exposició així com una conferència que se celebrarà a l’auditori Claror.   

Us convido a tots, lauredians i amics que ens visitareu amb motiu d’aquesta primera edició del Premi Lauredià i Diada de l’Acordió, a gaudir plenament d’aquest esdeveniment musical, social i cultural que obre Sant Julià de Lòria al món.

El cònsol major del Comú de Sant Julià de Lòria
Josep Majoral Obiols